Vèncer o morir!

"Vèncer o morir!", el documental de Miquelets de Catalunya

El curtmetratge en forma de fals documental “Vèncer o morir!”, coproduït per Miquelets de Catalunya i Solanum Films va ser estrenat a Cardedeu el divendres 14 de febrer de 2014.
"Catalunya, desembre de 1713. La guerra que fa dotze anys que assola Europa ha acabat. El passat estiu, Espanya i França van signar la pau amb els seus enemics: Anglaterra, Holanda, Portugal, Savoia. Només Catalunya, en un intent desesperat de sobreviure com a Estat, manté la lluita..."
Així comença el curtmetratge que, en forma de fals documental i durant aproximadament 20 minuts, explicar la vida quotidiana i les motivacions de les persones que fa tres-cents anys van decidir jugar-se el tot pel tot en una lluita desesperadament desigual i combatre contra les potències militars de França i Espanya.

Malgrat que Miquelets de Catalunya hem dut la recreació històrica a molts pobles, viles i ciutats de tot Catalunya i part de l'estranger, pensem que mitjançant un producte audiovisual podrem arribar a més gent, despertar la seva curiositat i difondre aquesta part de la nostra Història, que molts han intentat esborrar i fer-nos oblidar.

Aquí us deixem el tastet del documental i no ho dubteu: Allisteu-vos!