12 d’oct. 2014

Lleida canta al Tricentenari!

Lloc i dia: Lleida (Segrià), 12 d'octubre de 2014
Organitza: Coral Maristes Montserrat


Com ha passat en moltes ocasions al llarg d'aquest any 2014 l'associació Miquelets de Catalunya ha col·laborat en activitats de caire molt divers relacionades amb l'efemèride del Tricentenari, intentant arribar a tots els racons del territori. 


En aquesta ocasió vam participar a la trobada de corals d'arreu de les comarques lleidatanes, i de més enllà, "Lleida Canta" que es feia sota el lema "Lleida canta al Tricentenari", organitzada en aquesta ocasió per la Coral Maristes Montserrat de Lleida. La vintena de corals participants, membres de la Federació Catalana d'Entitats Corals, varen ser l'Agrupació coral La Lira (Torres de Segre), Batega (Lleida), Cor de Cambra Joliu (Lleida), Cor Junedenc (Juneda), Coral d'Isona (Isona), Coral Art-9 (Granollers), Coral Flors d'Urgell (Castellserà), Coral Lacetània (Cervera), Coral l'Arpa (Taradell), Coral l'Espiga d'Or (Bellvís), Coral l'Estel (Lleida), Coral Llum de Veus (Lleida), Coral l'Olivera (Castelldans), Coral Maristes Montserrat (Lleida), Coral Ressò de Sant Pere (Lleida), Coral Turó del Vent (Llinars del Vallès), Coral Vila Vella (Sudanell), Orfeó Terrall (Les Borges Blanques), Orfeó Veus del Camp (El Soleràs) i Schola Cantorum (Lleida). L'acte va reunir a un total d'unes 1.000 persones.

L'alferes Pons, del Regiment de la Diputació, amb la Sra. Montse Parra, tinent d'alcalde de l'ajuntament de Lleida (Fotografia: Ajuntament de Lleida).
La nostra participació va consistir en plantar de bon matí el campament a dalt la Seu Vella. A partir de les 10:00 i fins a les 13:00, el banderer, l'oficial, els 6 fusellers i els tres músics del Regiment de la Diputació juntament amb un miquelet del Regiment de Joan Vilar i Ferrer varen iniciar un recorregut pels carrers i espais del nucli històric de la ciutat de Lleida on es van alternar petits desplaçaments amb salves d'honor, cantades de les corals participants i actuacions de grups de cultura popular i tradicional. 


Salva d'honor de Miquelets de Catalunya davant el palau de la Paeria de Lleida (Fotografia: Coral Ressò de Sant Pere).




Enllaços d'interès: