12 de set. 2014

Tricentenari a Sant Andreu de la Barca

Lloc i dia: Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), 12 de setembre de 2014
Organitza: Ajuntament de Sant Andreu de la Barca


Una desena de miquelets es van desplaçar a la població de Sant Andreu de la Barca per participar dels actes del Tricentenari. La jornada va començar al Teatre Núria Espert amb la presentació del llibre "Els fets i les conseqüències del 1714 al Baix Llobregat" a càrrec de Josep Campmany. El llibre recull la recerca col·lectiva sobre el 1714 impulsada pel Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

Línies de fusellers de la Diputació i miquelets de Joan Vilar i Ferrer a punt per disparar (Fotografia: Jordi Milian).

Just després de l'acte, la representació dels Miquelets de Catalunya encapçalada pel seu president i formada un magraner, un tambor i 4 fusellers del Regiment de la Diputació i un banderer i 3 fusellers del Regiment de Joan Vilar i Ferrer va procedir a explicar els uniformes i armament que recrea l'entitat. Seguidament es va iniciar la marxa pels carrers a l'entorn de la plaça de Federico Garcia Lorca i es va llegir el Ban de Guerra a Ultrança davant l'interès dels vilatants.


El cap d'esquadra de magraners Miró, mostrant al públic una magrana (Fotografia: Jordi Milian).

Com ja va passar a La Festa dels Miquelets d'Olesa de Montserrat (06/09/2014) la Guàrdia Civil va fer acte de presència demanant, com és la seva obligació, el permís d'actuació a Miquelets de Catalunya i la revisió de les armes. Els papers en ordre i l'acte es va realitzar, com és habitual, en un ambient cultural i festiu. 


Formació de Miquelets de Catalunya a Sant Andreu de la Barca (Fotografia: Jordi Milian).




Enllaços d'interès: