12 de nov. 2014

Joan Tosas i Rius (e.p.d.)

La nit del 10 de novembre de 2014 ens va deixar inesperadament el nostre amic Joan Tosas i Rius. Nascut a La Múnia (Alt Penedès) i olesà d'adopció, en Joan es va implicar en la vida cultural d'Olesa de Montserrat fins al punt d'esdevenir puntal de La Festa dels Miquelets celebrada a Olesa de Montserrat el 5 i 6 de setembre de 2014. Membre de Miquelets de Catalunya, banderer del Regiment de fusellers de muntanya de Joan Vilar i Ferrer i aficionat a la genealogia, disciplina en la que va destacar, en Joan serà recordat com una persona amable i servicial, sempre disposada a ajudar. 

Dimecres 12 de novembre de 2014 una bona colla de miquelets, uniformats, vam donar el nostre darrer adéu al Joan en un funeral que tots i totes recordarem per sempre més. Després de realitzar una salva d'honor es va entregar la bandera de Sant Jordi a la família.

Amb aquesta nota volem deixar constància de la consternació i la ràbia que aquests dies omple els nostres cors. 

L'alegria, els bons moments compartits i la teva imprescindible feina a Miquelets de Catalunya restaran vius per sempre més. Joan Tosas i Rius, mai t'oblidarem.

"Honor als nostres morts,
honor als nostres soldats!"


Joan Tosas i Rius, alferes de colors del Regiment de Joan Vilar i Ferrer (Fotografia: Montse Bayona).