30 d’ag. 2014

Recreació de l'incendi de la Seu de Manresa

Lloc i dia: Manresa (Bages), 30 d'agost de 2014
Organitza: Ajuntament de Manresa i Miquelets de Catalunya


Dins els actes de la Festa Major de Manresa els Miquelets de Catalunya vam organitzar la recreació de l'incendi de la Seu de Manresa, fet poc conegut entre la població ocorregut el 4 i 5 de setembre de 1714, pocs dies abans de la batalla final de l'11 de setembre.


Fusellers de muntanya de Joan Vilar i Ferrer prenen posicions protegint l'avanç de la infanteria de línia del Regiment de la Diputació (Fotografia: Carles Quintana).

La recreació, seguida per centenars de persones, es va iniciar a la Plaça Major i va arribar a la Baixada de la Seu, gaudint d'escenes espectaculars com el llançament de granades, els enfrontaments cos a cos i l'assetjament de la Seu per part de les tropes catalanes amb el desenllaç fatídic de l'incendi. 


Granader a punt de llençar la magrana davant les cares de sorpresa del públic assistent (Fotografia: Salvador Redó).

Escena final on els regiments de l'associació Miquelets de Catalunya ( a l'esquerra el Regiment de la Diputació i a la dreta el Regiment de Joan Vilar i Ferrer) rendeixen honors als regiments convidats Hússars Hongaresos (Moià 1714) i Regiment Sant Narcís (Miquelets de Girona). (Fotografia: Carles Quintana). 

L'acte, organitzat i coordinat des de Miquelets de Catalunya, va comptar amb la participació dels regiments Sant Narcís (Miquelets de Girona), Hússars hongaresos (Moià 1714) i Diputació i Joan Vilar i Ferrer (Miquelets de Catalunya).

Enllaços d'interès: