12 de des. 2014

"Catalunya i les armes de prestigi"

Lloc i dia: Ripoll (Ripollès), 12 de desembre de 2014
Organitza: Ajuntament de Ripoll


El passat 12 de desembre una representació de Miquelets de Catalunya va col·laborar en la presentació del llibre "Catalunya i les armes de prestigi. Armes de foc (1550-1850)" del Sr. Xavier Sala i Aragó, antiquari d'Olot i especialista en armes d'avantcàrrega. 
L'acte, celebrat a la Sala Josep M. Anglada de la Biblioteca Lambert Mata, va ser presentat pel Dr. Eudald Maideu, catedràtic de la Universitat de Girona i amic personal d'en Xavier Sala. 

El Sr. Xavier Sala i la resta de ponents en el transcurs de la presentació del llibre (Fotografia: Montse Bayona).

El llibre, molt ben il·lustrat i documentat, donat que el Sr. Sala és un dels millors especialistes d'Europa, tracta de les armes d'avantcàrrega no destinades a un ús quotidià, sinó a lluir als armaris dels propietaris. Són armes de prestigi, molt decorades i destinades a persones importants de la burgesia i de la noblesa. Per això s'han pogut conservar. 

La presentació va ser molt tècnica i destinada a un públic entès, no obstant això, la sala era plena de gom a gom i amb persones dretes.

En Xavier Sala amb els miquelets desplaçats per cobrir la presentació del llibre (Fotografia: Montse Bayona).

El Sr. Sala va estar molt content de la presència de miquelets de Catalunya i va obsequiar a l'entitat amb un exemplar del llibre. Els membres de l'entitat que hi vam anar vam ser molt ben tractats.

Josep M.