26 de set. 2014

El Tricentenari a Cervera

Lloc i dia: Cervera (Segarra), 26 de setembre de 2014
Organitza: Ajuntament de Cervera i Cat Patrimoni


Els Miquelets de Catalunya vam participar en la commemoració del Tricentenari de la Guerra de Successió a la vila de Cervera en motiu de la seva Festa Major.

Al llarg de la tarda-vespre vam plantar el nostre campament d'època a la Plaça Major. Acompanyats com ha passat sovint en aquest any del Tricentenari dels amics de Miquelets de Girona, vam fer instrucció, vam desfilar pels carrers de la vila i vam realitzar les corresponents explicacions de les característiques del vestuari i de l’armament segons la funció dins dels diferents regiments: Regiment de la Diputació i Regiment de Joan Vilar i Ferrer (Miquelets de Catalunya) i el Regiment de la Ciutat i Regiment Sant Narcí (Miquelets de Girona).



Miquelets formats davant la Paeria de Cervera (Fotografia: Maria Rosa Valor).

Els representants de Miquelets de Catalunya destinats a Cervera van ser un magraner i 4 fusellers del Regiment de la Diputació, 4 fusellers del Regiment Joan Vilar i Ferrer i dues civils. D'altra banda Miquelets de Girona va aportar un oficial i dos fusellers del Regiment Sant Narcís i dos fusellers del Regiment de la Ciutat.


Salva d'honor realitzada davant la Paeria (Fotografia: Maria Rosa Valor).