28 de set. 2014

Hostalric, baluard austriacista

Lloc i dia: Hostalric (La Selva), 27 i 28 de setembre de 2014
Organitza: Ajuntament d'Hostalric i Associació Miquelets de Girona 


En motiu de la Fira de Sant Miquel l'ajuntament d'Hostalric, en col·laboració amb l'associació Miquelets de Girona va organitzar una interessant recreació en el privilegiat entorn del castell i vila d'Hostalric.

Tant dissabte com diumenge pel matí es va realitzar vida de campament i a les 12 del migdia es va realitzar una desfilada de les entitats recreadores participants pels carrers de la població.


El Coronel Paloma encapçalant la columna dels regiments de la Diputació i Vilar i Ferrer pels carrers d'Hostalric (Fotografia: Carles Quintana).

Per la tarda del mateix dissabte es va representar una mostra de justícia militar al mateix campament però el plat fort de la jornada va ser la recreació d'una batalla. El combat va consistir en la representació d'un assalt a la fortalesa des d'un baluard ja destruït a mode de bretxa amb combats al revellí.


Fusellers de la Diputació assetjant el castell d'Hostalric (Fotografia: Carles Quintana).

Les tropes atacants austriacistes van ser el Regiment de la Diputació (Miquelets de Catalunya), el Regiment de Joan Vilar i Ferrer (Miquelets de Catalunya), el Regiment Sant Narcís (Miquelets de Girona) i el Regiment de la Ciutat (Miquelets de Girona). D'altra banda, les tropes resistents "borbòniques" varen ser el Regiment Castilla (Almansa Histórica), el Régiment La Couronne (Almansa Histórica),  Hússars Hongaresos (Moià 1714) i Aetas Rationis (Saragossa).

Esperem tornar a repetir l'experiència l'any vinent!  


D'esquerra a dreta: Sergent Espriu, fuseller Alba i cap d'esquadra Espriu, del regiment Joan Vilar i Ferrer a les portes del castell (Fotografia: Carles Quintana).