7 d’abr. 2014

VoM 15: Facultat d'Història de la UB

Lloc i dia: Facultat d'Història de la UB (Barcelona), 7 d'abril de 2014
Organitza: Miquelets de Catalunya


El passat dilluns dia 7 d’Abril, al matí, portàrem el curtmetratge Vèncer o Morir a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona.


L’acte va començar a les onze, quan el grup de sis fusellers començaren una volta per la facultat, tot fent crides a l’assistència, passant aula per aula. Fet que va provocar més d’una cara de sorpresa entre l’alumnat i el professorat, que en alguna ocasió ho aprofità per fer més entenedora i amena l’explicació del temari que donaven.


Fusellers i miquelets en plena demostració. Fotografia: Roger Candela (Miquelets de Catalunya)

Un cop finalitzada la volta, el grup es dirigí a l’aula magna, on s’organitzà una petita guàrdia a la porta per donar la benvinguda als assistents, fins que pocs minuts més enllà de les 12:30 feren entrada a la sala, on hi havia una quarantena d’assistents, i donaren pas a la projecció.

Un cop finalitzats els crèdits, començà l’exposició del Doctor en Història Xavier Rubio, que feu una molt bona explicació del tema de la funcionalitat del reenacment històric. I amb l’ajuda d’alguns dels recreadors explicà com eren els uniformes i llurs tàctiques de combat al segle XVIII. 


Miquelets i públic assistent. Fotografia: Roger Candela (M iquelets de Catalunya)