26 d’abr. 2014

Crònica 21: Visita a la Manresa del 1714 (1)

Lloc i dia: Manresa (Bages), 26 d'abril de 2014
Organitza: Oficina de Turisme de Manresa


Mentre el gruix de socis recreadors de Miquelets de Catalunya eren presents aquells dies a la recreació internacional de la Batalla d'Almansa (Castella - La Manxa) un grup de fusellers va romandre a les comarques centrals de Catalunya protegint la reraguarda a Cardona i Manresa. 


El destacament de Manresa, format pels fusellers Tosas i Vallès, van cobrir l'estrena de la visita guiada "Manresa, ciutat cremada". Els miquelets van acompanyar els participants al llarg del recorregut pels espais més emblemàtics de la ciutat de Manresa del 1714 La visita es va iniciar al Museu Comarcal de Manresa, seu de l'Oficina de Turisme, on es va poder visitar l'exposició sobre la Guerra de Successió a Manresa.

Els fusellers Tosas i Vallès enmig de l'exposició del Museu Comarcal.
Fotografia: Oficina de Turisme de Manresa
Resseguint els portals de Santa Llúcia i Sobrerroca es va arribar a la Plaça Major i d'allí es van dirigir vers el Carme, el carrer Sant Miquel i la Plana de l'Om, espai que va ser aprofitat pels miquelets per explicar el nostre vestuari i armament. 

Els participants de la visita arribant a la Plaça Major de Manresa.
Fotografia: Oficina de Turisme de Manresa
Arribats a la Plaça Montserrat els participants van poder conèixer els objectius de l'associació Miquelets de Catalunya, els uniformes de les unitats que recreem i el paper de l'exèrcit del Marquès del Poal en la lluita a l'exterior de Barcelona. El recorregut va finalitzar amb la visita a La Seu i al carrer del Balç, on es va poder degustar un petit refrigeri amb productes de la comarca.

Els Miquelets baixant del Carme.
Fotografia: Oficina de Turisme de Manresa