15 de des. 2014

Els Miquelets a l'Arxiu Nacional de Catalunya

Lloc i dia: Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), 15 de desembre de 2014
Organitza: Societat Catalana de Genealogia HSVN i Miquelets de Catalunya


En motiu de l'acte de cloenda del 30è aniversari de la Societat Catalana de Genealogia HSVN, dedicat a la commemoració del Tricentenari, els Miquelets vam posar els peus a l'Arxiu Nacional de Catalunya. 


Els fusellers Caballé, Picart i Vilardaga del Regiment de la Diputació del General a les portes de l'Arxiu Nacional de Catalunya (Fotografia: SCGHSVN).

La col·laboració entre Miquelets de Catalunya i la SCGHSVN així com el mateix acte, van ser gestats mercès a la Sra. Rosa Salvadó, vicepresidenta de la SCGHSVN, i a l'inquietud i ganes de treballar de l'amic Joan Tosas, miquelet i genealogista, finat el 10 de novembre passat. L'acte va començar amb unes paraules de benvinguda del president de la societat Juanjo Cortés i va consistir en una interessant taula rodona sobre la Guerra de Successió conduïda per la mateixa Rosa Salvadó. Les ponències de la sessió van anar a càrrec de Miquel Sánchez (la Guerra de Successió al Vallès), el nostre president Marc Clotet (exèrcit, armes i estratègia), Miquel Solé (conseqüències de la Guerra de Successió) i Jacint Berenguer (el coronel Busquets i els exiliats).

Fotografia de germanor entre la Societat Catalana de Genealogia HSVH i Miquelets de Catalunya, comptant amb la presència de la Gris, dona del Joan (Fotografia: Juanjo Cortés).

L'acte va finalitzar amb un record ben merescut en honor a l'amic Joan Tosas, miquelet i genealogista, per part de la Rosa Salvadó, moment que va despertar les emocions encara tendres de la seva pèrdua entre els que el vam tenir la gran sort de conèixer-lo. 

















Enllaços d'interès: