14 de febr. 2014

Presentació de "Vèncer o morir!"

Lloc i dia: Cardedeu (Vallès Oriental), 14 de febrer de 2014
Organitza: Miquelets de Catalunya


El passat divendres 14 de febrer vam estrenar a Cardedeu el curtmetratge en forma de fals documental “Vèncer o morir!”, coproduït per Miquelets de Catalunya i Solanum Films

A quarts de sis de la tarda vam començar a engalanar l’eixida del cinema-teatre l’Esbarjo amb una tenda de campanya i divers material d’atrezzo per fer ambient.

Una estona més tard, amb uns efectius de més d’una vintena de socis, tant del regiment de la Diputació, com del Vilar i Ferrer, vam desfilar pels carrers del centre de la Vila de Cardedeu, guiats per un miquelet indígena cardedeuenc, aturant-nos a llegir el Ban de Guerra a Ultrança davant la porta de l’església. Val a dir que la desfilada va despertar força curiositat entre les vilatanes i vilatans que vam trobar-nos. La desfilada va acabar davant de l’Esbarjo amb una salva de fuselleria, perquè tothom s’assabentés que els Exèrcits de Catalunya érem a Cardedeu.

Dos fusellers del Regiment de la Diputació del General reben els assistents a l'estrena.
Fotografia: Carles Quintana (Miquelets de Catalunya)

El nombrós públic que esperava a les portes de la sala demostra l’expectació generada. Amb la presència de l’equip tècnic de Solanum Films al complet; una representació institucional de l’Ajuntament de Cardedeu, amb la seva alcaldessa al capdavant; i dels Trabucaires de Cardedeu, que també van col·laborar amb el rodatge, l’aforament de l’Esbarjo estava al complet, havent de quedar-se els recreadors de Miquelets dempeus als passadissos, va començar puntualment la projecció.

Vint minuts i escaig més tard, la sala arrencava en una ovació unànime. Aplaudiments, visques i alguna llàgrima d’emoció certificaven l’èxit rotund de l’audiovisual.

Seguidament, un emocionat Dani Soler, soci de Miquelets i director de producció de “Vèncer o morir”, pujava a l’escenari per fer una breu xerrada sobre els exèrcits de Catalunya de 1713-1714 i sobre l’associació Miquelets de Catalunya.

Dani Soler, director de producció de "Vèncer o morir!" enmig de la seva intervenció.
Fotografia: Carles Quintana (Miquelets de Catalunya)

A la sortida, els recreadors, tot barrejant-se amb el públic, van poder respondre als vilatans i vilatanes encuriosits pel nostre abillament. Així mateix, qui va voler, va poder comprar un record d’una jornada tan memorable en forma de samarreta dels Miquelets i col·laborar amb les seves aportacions a la guardiola del regiment.

Miquelets a les portes del cimena "L'Esbarjo" de Cardedeu.
Fotografia: Carles Quintana (Miquelets de Catalunya)

Enllaços d'interès: