28 de febr. 2014

VoM 1. Cabra del Camp

Lloc i dia: Cabra del Camp (Alt Camp), 28 de febrer de 2014
Organitza: ANC Cabra del Camp i Miquelets de Catalunya


El passat divendres 28 de febrer a les 20h va tenir lloc a la Sala del Sindicat de Cabra del Camp l’estrena a la província de Tarragona del curtmetratge “Vèncer o morir!”. A quarts de 8 de vespre, un destacament de 3 homes del Regiment de la Diputació va irrompre a la sala en qüestió, davant la mirada encuriosida de la vintena d’assistents.

Els fusellers Eduard Canalies, Imar Caballé i Jordi Vilardaga davant la projecció de "Vèncer o morir!".
Fotografia: Imar Caballé (Miquelets de Catalunya)

Després d’una breu introducció per part de l’ANC Cabra del Camp, es va donar lloc a la projecció del curt, que es va rebre amb aplaudiments al finalitzar. Tot seguit, el ponent de l’acte, Imar Caballé (Miquelets de Catalunya), va fer una explicació sobre la nostra associació i l’exèrcit català a la Guerra de Successió. Al torn de preguntes, els fusellers Jordi Vilardaga i Eduard Canalies van contribuir a respondre els dubtes dels assistents.Va quedar pendent la visita de l’anomenada “cova dels Miquelets”, a pocs quilòmetres del poble, que podria haver servit d’amagatall a aquests combatents en temps de postguerra.

Finalment, hi va haver un pica-pica pels assistents i en nom de l’ajuntament es va fer obsequi a l’associació de dos lots de llibres de fotografies del poble des del s.XIX, i una samarreta amb el logo de l’ANC Cabra del Camp per cadascun dels fusellers assistents.

Obsequis de l'ajuntament i de l'ANC de Cabra del Camp a Miquelets de Catalunya.
Fotografia: Imar Caballé (Miquelets de Catalunya)