1 de març 2014

VoM 2: Martorelles

Lloc i dia: Martorelles (Vallès Oriental), 1 de març de 2014
Organitza: Miquelets de Catalunya


El passat dissabte dia 1 de març ens trobarem a 
la sala d’actes del Celler de Can Carrencà de Martorelles (Vallès Oriental). El lloc escollit per a la presentació del curtmetratge de Miquelets de Catalunya "Vèncer o morir!", Can Carrencà, fou  un mas que la documentació ens sitúa ja al segle XIII i del qual, pels dietaris de Mossèn Ferriol Llaorsí, sabem que va patir els embats de les restes de l’expedició que el conseller militar va abandonar a la Conreria. Cal destacar que Jeroni Carrencà, el fadristern de la casa, fou militant actiu de la Coronela de Barcelona i que caigué en mans borbòniques a la vila d’Hostalric. Quan fugia cap a França el seu cos fou entregat al mossèn per una partida de cavalleria que portava els presoners a Barcelona el dia 19 de setembre de 1714. 

Donarem inici a l’acte a les 10 hores amb una passejada pel mercat setmanal i els carrers de la vila, per tal de promocionar l’acte, que comptà amb una vintena d’assistents. A les 11:30 hores, i rere solucionar uns problemes tècnics, donarem inici a la presentació. Primerament el ponent de l’acte, Roger Candela (Miquelets de Catalunya) donà la benvinguda, situà als assistents en el Martorelles de l’època i va presentar la nostra associació i la productora Solanum Films. 



A la dreta en Roger Candela (Miquelets de Catalunya) explicant la posició per a fer front a una càrrega de cavalleria mercès a la presència dels altres companys fusellers.
Fotografia: Roger Candela (Miquelets de Catalunya)

Un cop vist el curtmetratge vam presentar les diferents unitats que recrea l’associació, fet pel qual poguérem comptar amb la col·laboració del fuseller del Regiment de la Diputació Daniel Soler i del fuseller del Regiment de Joan Vilar i Ferrer Daniel Vives, que ens feren de models, per poder mostrar la uniformitat, l'equipament i l'armament de manera més entenedora pels assistents. Finalment van pujar a l’escenari la resta de fusellers i es feu una petita mostra del combat reglat de línia.

L’acte conclogué amb un torn obert de preguntes pels assistents que resultà molt participatiu i dinàmic, públic que pogué seguir preguntant i parlant amb els fusellers un cop finiquitat l’acte, mentre es feien les declaracions pertinents a la premsa.


Enllaços d'interès:
  • VallèsVisió: Miquelets de Catalunya a Martorelles -a partir del minut 9:35- (04/03/2014)