21 de març 2014

Els Miquelets a El Vendrell

Lloc i dia: El Vendrell (Baix Penedès), 21 de febrer de 2014
Organitza: ANC

El divendres 21 de febrer de 2014, al Vendrell, capital de la comarca del Baix Penedès, es va realitzar una conferència sobre la Guerra de Successió presentada pel catedràtic Francesc Xavier Hernández Cardona, especialista en història militar, amic i soci de Miquelets de Catalunya. L’esdeveniment va ser organitzat per l’ANC local i la xerrada es va dur a terme a les instal·lacions del Centre Cívic l’Estació. 

Fusellers defensant El Vendrell.
Fotografia: Arroyo Casals 

Els recreadors, vam estar passejant per la vila perquè la gent pogués acostar-se i fer preguntes. Ens vàrem quedar força temps a la Plaça Vella, on hi ha l’església, d’estil barroc, i en aquest emplaçament feia goig de veure’ns. Després vam continuar fins arribar a la Plaça Nova, on també hi vam ser una estona pel gaudi i sorpresa dels vilatans. Posteriorment, vam continuar per la Rambla fins arribar al Centre Cívic. Vam entrar a l’edifici acompanyats per les persones que ens van anar seguint fins que va començar l’exposició.

Finalment, el Xavier, en finalitzar la seva ponència, ens va presentar i vam poder explicar al públic assistent sobre la indumentària que es portava a l’època i també sobre les armes que s’utilitzaven.

Fusellers de la Diputació del General davant l'església parroquial de Sant Salvador d'El Vendrell.
Fotografia: Arroyo Casals