4 d’abr. 2014

VoM 14: El Clot

Lloc i dia: El Clot (Barcelona, Barcelonès), 4 d'abril de 2014
Organitza: Ateneu del Clot i Miquelets de Catalunya


El passat divendres 4 d’Abril de 2014 a les 20:00h va tenir lloc la presentació del documental en format de curtmetratge “Vèncer o Morir” al barri del Clot de Barcelona, convidats per l’Ateneu del Clot, que molt amablement ens van cedir les seves instal·lacions per tal de poder oferir la projecció del documental als veïns del barri. Des de Miquelets de Catalunya volem agrair l’interès, esforç i dedicació dels membres de l’Ateneu per poder dur a terme aquest acte.

Els Miquelets, encapçalats pel sergent instructor Ramon Passolas, passejant pel Clot.
Fotografia: Jofre Palau (Ateneu del Clot)

Veïns del Clot sorpresos amb els Miquelets de Catalunya.
Fotografia: Jofre Palau (Ateneu del Clot)

Van assistir a l’acte com a representació de l’associació, un escamot de 10 socis, entre els quals hi havia fusellers del Regiment de la Diputació del General, miquelets del Regiment de fusellers de muntanya d’en Joan Vilar i Ferrer, i un grup de civils.

A les 19:00h va començar la desfilada pels carrers del Clot. El punt de partida va ser el carrer Muntanya, dirigint-nos tot seguit a la Plaça del Mercat, on vam fer la primera parada per repartir fulletons i convidar a tothom a assistir a la projecció del documental. Tot seguit vam seguir la nostra desfilada pel parc del Clot, vam travessar dues de les artèries més importants de la ciutat de Barcelona com son l’Avinguda Meridiana i el Carrer d’Aragó, amb la sorpresa de tots els vianants, fent cap tot seguit cap a l’Ateneu. A les 20:00h va començar la projecció de Vèncer o Morir, amb una assistència de públic aproximada d’entre quaranta o cinquanta persones, entre les quals hi havia el conseller de cultura del districte i la consellera d’associacions del Clot-Camp de l’Arpa.

El grup de Miquelets de Catalunya present a l'Ateneu del Clot.
Fotografia: Jofre Palau (Ateneu del Clot)

Amb una breu introducció per part d’un dels membres de l’Ateneu, va tenir lloc la projecció del curt. En acabar el company Ramon Passolas, com es habitual en ell, va fer una excel·lent explicació de l’associació, els regiments recreats, els uniformes, etc.

Per finalitzar l’acte, es va obrir el torn de preguntes sobre el documental i per resoldre els dubtes dels assistents.



Joaquim M.