26 d’abr. 2014

VoM 21: Sant Climent de Llobregat

Lloc i dia: Sant Climent de Llobregat (Baix Llobregat), 26 d'abril de 2014
Organitza: + de 1.000 - Històries de Sant Climent de Llobregat i Miquelets de Catalunya


El passat dissabte 26 d'abril un destacament format pels fusellers Xavier Arbequí, German Domingo i Andreu Colmenero, del regiment de la Diputació del General (Miquelets de Catalunya) es va obrir pas pels estrets carrers de la petita vila de Sant Climent de Llobregat, fent per trobar l'església parroquial donat que el nostre objectiu; el local municipal conegut per “L'Esplai”, era a tocar. En arribar, ens trobarem amb l'esforçat grup organitzador; l'entitat cultural “+ de 1000 - Històries de Sant Climent de Llobregat”, que eren en plena activitat enllestint els preparatius: col·locar cadires, cobrir els finestrals, etc...

En German Domingo (Miquelets de Catalunya) en plena explicació de l'uniformitat del regiment de la Diputació del General.
Fotografia: + de 1.000 - Històries de Sant Climernt de Llobregat

A les 19 hores ens esperava una sala amb capacitat per a poc més de 30 persones, que encara que inicialment ens costés de creure, va acabar plena de gent. Acostumats a enllestir les presentacions en poc més d'una hora i mitja, Sant Climent ens demostrà ser una capsa de sorpreses, amb gent instruïda o no però que no dubtaven a preguntar i exposar els seus dubtes, que entre uns i altres contestarem. No en va, els voltants de la vila foren escenari de diverses massacres indiscriminades de civils i de confrontacions entre cavalleria borbònica i partides de miquelets en retirada; que es barrejaren amb pobladors de la zona, la qual bateren diversos cops.

Però com tot a la vida va arribar l'hora de plegar quan la policia municipal ens va indicar amablement que passavem de llarg de l'hora prevista de tancament. Eren les 10 de la nit i els tres companys; Xavier Arbequí, German Domingo i Andreu Colmenero, ens acomiadavem de l'organitzador, en Jaume Vendrell i els seus companys de l'entitat “+de 1000 - Històries de Sant Climent de Llobregat”, desitjant de fer futures col·laboracions.