19 d’oct. 2014

Tricentenari a Cunit

Lloc i dia: Cunit (Barcelonès), 19 d'octubre de 2014
Organitza: Centre d'Estudis Cunitencs i 
Ajuntament de Cunit
Crònica de Eix Diari

L'Associació Miquelets de Catalunya va desfilar diumenge pels carrers de Cunit en una recreació història que va recórrer els carrers més cèntrics del municipi, coincidint amb la celebració del Tricentenari 1714-2014.


L’Ajuntament de Cunit, des de la regidoria de Turisme i Patrimoni, conjuntament amb el grup d’estudis locals Delmacio de Conito, van organitzar aquesta jornada recreativa que va començar amb la desfilada des de la Plaça de la Vila i que va seguir amb la lectura del Ban de 24 de juliol de 1713 dels Consellers de la Generalitat, a la Plaça Catalunya. De tornada a la Plaça de la Vila, a l’Ajuntament de Cunit es va celebrar la conferència “La Guerra de Successió a Catalunya”, a càrrec de l’historiador català i catedràtic de la Universitat de Barcelona, Francesc Xavier Hernàndez Cardona.

El miquelet Josep M.Morales llegint el Ban de Guerra a la Plaça de la Catalunya (Fotografia: Montse Bayona).

Com a punt final de la jornada es va fer l’ofrena floral al Monument en honor als 3 cunitencs mariners que van participar en la Guerra de Successió, placa que es va inaugurar el passat 11 de setembre i que es troba a la Plaça de la Vila. (...)

Els Miquelets a Cunit (Fotografia: Miquelets de Catalunya).

Jaume Casañas, regidor de Turisme i Patrimoni, es va mostrar molt satisfet per com va transcórrer la jornada: “Diumenge vam viure una recreació històrica que ens permet conèixer com van succeir fets tan importants de la nostra història. Gràcies a la col·laboració amb l’entitat cunitenca Delmacio de Conito seguim recuperant la nostra memòria històrica i promovent el coneixement del nostre patrimoni cultural, que fins ara no s’havia portat a terme”.

Els assistents a l’acte van degustar en acabar una copa de vi escumós de la DO Penedès.

Enllaços d'interès: