8 de març 2014

VoM 3: L'Hospitalet de Llobregat

Lloc i dia: L'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), 8 de març de 2014
Organitza: Ateneu de Cultura Popular i Miquelets de Catalunya


Gairabé un centenar de persones van assistir a la presentació de Miquelets de Catalunya i del curtmetratge “Vèncer o Morir!” a L’Hospitalet de Llobregat, a les 18:30h del propassat 8 de març d’enguany.

Després de la entrada a sala de la columna de Miquelets (amb prop d’una vintena d’efectius militars i civils) les paraules de benvinguda anaren a càrrec de la Sra. Matilde Marcé, presidenta de l’Ateneu de Cultura Popular, i del Sr. Jaume Graells, Regidor de Cultura de la ciutat.

A primer terme alguns dels fusellers de Miquelets de Catalunya guardant l'escenari. D'esquerra a dreta, al darrera i en plena intervenció, la Sra. Matilde Marcé (Ateneu de Cultura Popular), el cap d'esquadra Auladell (Miquelets de Catalunya), el Sr. Jaume Graells, regidor de cultura (Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat) i el capità Miquel Paloma (Miquelets de Catalunya).
Fotografia: Carles Quintana (Miquelets de Catalunya)

La introducció a la projecció del documental i a qui som Miquelets de Catalunya fou assumida, en un parlament intens i emotiu, pel soci hospitalenc Toni Domene (cap d'esquadra Auladell). Posteriorment, a partir del guiatge i la dinamització de l’acte per part del capità Miquel Paloma, es va procedir a una presentació detallada de les unitats recreades. Així, el cap d’esquadra magraner Oriol Miró i el fuseller de línia Andreu Colmenero, van presentar el Regiment de la Diputació del General. I en acabar, el cap d’esquadra i cornaire Xavier Rota i el fuseller de muntanya Albert Barbany van fer el mateix amb el Regiment de Fusellers de Muntanya del Coronel Joan Vilar i Ferrer.

Especialment emotiva i significada va ser l’aportació de Miquelets de Catalunya a la commemoració del Dia Internacional de la Dona. Així, la fusellera de muntanya Patri García i la civil Rosa Maria Valor van fer palesa amb la seva participació la presència activa de la dona al llarg del conflicte.

El destacament de Miquelets de Catalunya destinat a cobrir l'acte de presentació de "Vèncer o morir!" encapçalat pel capità Miquel Paloma davant de l'Ateneu de Cultura Popular de L'Hospitalet de Llobregat.
Fotografia: Carles Quintana (Miquelets de Catalunya)
Seguidament es va obrir un torn obert de paraules amb el públic, que va ser molt positiu tant per resoldre els dubtes sorgits entre els assistents, com per ampliar aspectes no abordats anteriorment.

L’arenga del Capità Paloma encoratjant l’allistament posà fi a l’acte; i la columna de miquelets formà i presentà armes al públic, en acomiadar-los a la sortida.



El corn dels miquelets va retrunyir pels carrers de L'Hospitalet de Llobregat. Ni un pas enrere... Un turó, un corn!
Fotografia: Carles Quintana (Miquelets de Catalunya)

Sant Jordi!!!