22 de març 2014

VoM 8 i VoM 9: Móra d'Ebre i Gandesa

Lloc i dia: Móra d'Ebre (La Ribera d'Ebre) i Gandesa (Terra Alta), 22 de març de 2014
Organitza: ANC Móra d'Ebre i Miquelets de Catalunya


L’expedició de 2 socis vallesans i 1 reusenc que van recollir de baixada va arribar puntualment a Móra d’Ebre, on els van rebre els membres de l’ANC local. Minuts abans de l’inici de la presentació, l’espai habilitat a la biblioteca comarcal de la Ribera d’Ebre ja s’havia omplert, cosa que feia presagiar l’interès i la bona predisposició del públic.

Aquest fet va ser confirmat per l’aplaudiment càlid dels assistents al curtmetratge. La presentació de la nostra associació, amanida amb algunes anècdotes sobre les companyies de fusellers de la ribera de l’Ebre i sobre el paper de les dones a l’exèrcit català durant la Guerra de Successió va despertar l’interès del públic, en una de les presentacions més participatives que es recorden.

Malauradament vam haver de marxar a corre-cuita, perquè ens esperaven a Gandesa, no sense abans haver rebut, agraïts, les mostres de simpatia d’assistents i organitzadors, que van expressar el seu desig de tornar-nos a veure, el proper cop amb uns rengles més nombrosos.

En arribar a Gandesa, amb cert retard, vam trobar-nos certs problemes tècnics per la qual cosa, mentre es resolien, vam anar a fer la volta pel centre de la població per mirar d’atreure més públic.

Després d’una projecció una mica accidentada, la tertúlia es va traslladar al sopar, del qual vam marxar amb recança, però obligats pel fet que ens restaven 2 hores i mitja de camí a casa i que l’endemà tornava a haver-hi presentació.