2 de juny 2014

El Tricentenari a Riells i Viabrea

Lloc i dia: Riells i Viabrea (La Selva), 1 de juny de 2014
Organitza: Ajuntament de Riells i Viabrea


El mes de juny de l'any del Tricentenari el vam iniciar tot visitant la vila de Riells i Viabrea, on un bon destacament de miquelets va plantar el campament al costat de l’església de Sant Martí de Riells, participant així a la 12a Fira de les Masies. 

Miquelets i fusellers participants de la caminada popular (Fotografia: Miquelets de Catalunya).

Vam començar el dia, ben abillats, participant a la caminada popular, en la qual férem el recorregut de 7 kilòmetres dels dos que hi havia programats. En tornar al campament vam realitzar mostres de tir, de confecció de bales, i responguérem a les preguntes de tots aquells curiosos que se’ns aproparen. Vam participar del dinar popular tot dinant amb els assistents i entonant el Virolai. 


Miquelets, soldats i civils amb el tinent coronel Nicolau Aixandri en el transcurs de l'explicació (Fotografia: Miquelets de Catalunya).

A la tarda ens dirigirem a les antigues escoles de Riells, per projectar-hi el nostre curtmetratge "Vèncer o morir!". En acabar la projecció els assistents sortiren al jardí, on els esperava una guàrdia que els explicà en que consisteix la recreació històrica, els uniformes i banderes que ha recuperat la nostra associació.

El cap d'esquadra i furrier Sangenís ensenya a fer foc als més petits. La pedagogia i la didàctica de la història són una prioritat per a Miquelets de Catalunya (Fotografia: Miquelets de Catalunya).

Enllaços d'interès:

Roger C.