2 de juny 2014

VoM 39. Corbera de Llobregat

Lloc i dia: Corbera de Llobregat (Baix Llobregat), 1 de juny de 2014
Organitza: ANC Corbera de Llobregat i Miquelets de Catalunya


Convidats per l'ANC de Corbera de Llobregat un destacament de Miquelets de Catalunya s'hi va desplaçar per tal de projectar el nostre documental «Vèncer o Morir». En arribar a Corbera ens vam trobar passejant sota un sol d'estiu impressionant pels carrers a on se celebrava la Fira Innova, tots plens de gent visitant les paradetes, amb l'emissora municipal emetent des del carrer, amb jocs i moltes activitats a peu de carrer.

Els Miquelets de Catalunya guardant les portes de la Sala Polivalent de la Biblioteca de Can Baró (Fotografia: ANC Corbera de Llobregat).

Trobar algú de tres segles enrere va despertar la curiositat de molts i sense voler ens vam trobar enmig de més d'una conversa a peu de carrer on alguns vilatans van aprofitar per explicar-nos pessics de la història local i de com la vila i el seu desaparegut Castell van ser lloc de pas dels miquelets i voluntaris que anaven i tornaven del Garraf.


Arribat el migdia va arribar el nostre torn de projectar el «Vèncer o Morir» a la Biblioteca de Can Baró, on vam ser capaços de mobilitzar més de quaranta persones, fet que, segons els responsables de l'ANC presents a la sessió, era tota una gesta. Sempre penses si una hora i mitja serà estona suficient per fer tota la nostra explicació fins que no te n'adones que portes més de dues hores... Corbera té molta més història i caldrà tornar a redescobrir-la!

Els fusellers Jordi i Colmenero del regiment de la Diputació i els miquelets Ruiz i Barbany, del regiment de Joan Vilar i Ferrer amb membres de l'ANC davant el públic que omplia la sala (Fotografia: ANC Corbera de Llobregat).
Andreu C.