2 de maig 2014

VoM 23: Campredó

Lloc i dia: Campredó (Baix Ebre), 2 de maig de 2014 
Organitza: Jornades de Patrimoni Històric i Miquelets de Catalunya

El Casal Francesc Llop va ser l’escenari de la cloenda de les Jornades de Patrimoni Històric de Campredó, emmarcades aquest any en el tricentenari dels fets ocorreguts durant la Guerra de Successió Espanyola. La Sala d’actes es trobava perfectament guarnida per a l’ocasió, amb tot de de soldats catalans de cartró i amb ni més ni menys que un retrat de Felip V cap per avall, com és tradició. 


Acabada la conferència “La Guerra de Successió a la Vegueria de l'Ebre”, duta a terme per l’historiador i filòleg Enric Querol i Coll que va situar al públic en l’espai i en el temps en qüestió, es va procedir a la projecció de ”Vèncer o morir”. 


En finalitzar el curtmetratge, els recreadors vam procedir a explicar la història i objectius de l’associació amb més detall, així com les peculiaritats de les unitats recreades. Després de recalcar els valors afegits de la recreació històrica es va animar als assistents a seguir-nos i contribuir amb nosaltres. Finalment, després del torn de preguntes vam concloure l’acte tot fent-nos una fotografia amb “el Animoso”, junt amb els companys del poble caracteritzats de soldats borbònics.