25 de maig 2014

Els Miquelets amb "Lliures o morts" al Teatre de Sarrià

Lloc i dia: Teatre de Sarrià (Barcelona, Barcelonès), 10 de maig de 2014
Organitza: Centre Parroquial de Sant Vicenç de Sarrià


Crònica del Centre Parroquial de Sant Vicenç de Sarrià, 13 de maig de 2014



Membres de Miquelets de Catalunya a Sarrià.
Fotografia: Centre Parroquial de Sant Vicenç de Sarrià

Dins dels actes de commemoració del Tricentenari de l'Onze de Setembre de 1714, la Comissió 1714 de Sarrià – Sant Gervasi va programar la representació l'adaptació teatral de Lliure o morts, novel·la de Jaume Clotet i David de Montserrat sobre aquell fet i les seves conseqüències a partir dels records d'Ermengol Amill, coronel de Miquelets, un dels soldats de l'època. Vet aquí que tot un coronel vindria al Teatre de Sarrià a fer memòria de la seva trajectòria i vivències.

Escena de l'obra "Lliures o morts".
Fotografia: Centre Parroquial de Sant Vicenç de Sarrià

El coronel, però, no va venir sol. Un escamot de miquelets i un fuseller de muntanya es van presentar al teatre per guardar la seva seguretat i acompanyar-lo com a guàrdia d'honor. Bé, això és el que semblava de bon principi però a la pràctica miquelets, fuseller i acompanyants van servir al públic que va assistir a l'obra fent lliurament dels corresponents programes a l'entrada i rendint honors a la sortida. En aquell moment, el coronel, abandonat de tothom, es va fer esmunyedís, fet que va permetre l'aparició de l'actor David Planas. A la representació també va assistir un dels autors, David de Montserrat, que va signar exemplars del llibre i la seva versió en còmic.

Els Miquelets amb l'actor David Planas i en David de Montserrat, coautor del llibre "Lliures o morts".
Fotografia: Centre Parroquial de Sant Vicenç de Sarrià

Agraïm a l'Arrate Urdapilleta el seu entusiasme i empenta que han fet possible la visita dels Miquelets al Teatre de Sarrià.

Centre Parroquial de Sant Vicenç de Sarrià