30 de maig 2014

Els Miquelets a l'escola (5): Carme

Lloc i dia: Carme (Anoia), 30 de maig de 2014
Organitza: Escola de Carme i Miquelets de Catalunya


El passat divendres 30 de maig, un petit grup de Miquelets de Catalunya van visitar els alumnes de 3r a 6è de l'escola de Carme (Anoia). Aquesta visita forma part de les visites que Miquelets de Catalunya està fent a les escoles en motiu de la commemoració del Tricentenari dels fets de 1714. 


Miquelets de Catalunya és una associació cultural de recreació història, especialitzada en escenificar els fets que van succeir a Catalunya a principis del segle XVIII, mostrant la indumentària dels soldats, dels milicians, les diferents unitats que formaven l'exèrcit de Catalunya i explicant les batalles importants, les tàctiques i estratègies militars que s'hi van produir.

El fuseller Altarriba en un moment de la xerrada (Fotografia: Miquelets de Catalunya).

La guerra de successió, el setge de Barcelona i les conseqüències que varen tenir per les llibertats de Catalunya són temes que els alumnes de 6è ja havien treballat previament a classe i d'aquesta manera van poder ampliar els seus coneixements d'aquest periode de la història. Aprofitant la visita, també es va projectar la coproducció amb Solanum Films del documental "Vèncer o morir!", sobre la vida en els camps d'instrucció a l'interior de Catalunya.

La jornada va ser tot un èxit!