31 de maig 2014

La Festa dels Miquelets a la Mostra d'Entitats d'Olesa de Montserrat


Lloc i dia: Olesa de Montserrat (Montserratí), 31 de maig de 2014
Organitza: Ajuntament d'Olesa de Montserrat


La relació de la vila d'Olesa de Montserrat amb els Miquelets de Catalunya ve de lluny, d'ençà d'aquell any 2008 quan es va inaugurar el Memorial 158, fonament de La Festa dels Miquelets. L'any 2010 Olesa de Montserrat va veure néixer el Regiment de fusellers de muntanya del coronel Joan Vilar i Ferrer (Miquelets de Catalunya), format majoritàriament per olesans i olesanes. 
A dia d'avui una vintena d'olesans i olesanes formen part de Miquelets de Catalunya i de l'Associació Cultural La Festa dels Miquelets i participen activament de l'organització de La Festa dels Miquelets d'Olesa de Montserrat, fet pel qual vam participar a la Mostra d'Entitats d'Olesa de Montserrat.


L'estand de La Festa dels Miquelets.
Fotografia: Xavier Rota (Miquelets de Catalunya)


El petit campament de Miquelets de Catalunya al costat de l'estand de La Festa dels Miquelets.
Fotografia: Xavier Rota (Miquelets de Catalunya)

Els miquelets vam preparar un estand coronat per la Bandera Negra i la de Sant Jordi ambientat en el 1700 amb un espai on es va projectar el nostre curtmetratge "Vèncer o morir!". Just al costat de l'estand vam parar una tenda del nostre campament amb tot el seu utillatge que va ser objecte d'admiració.

Un dels moments àlgids de la jornada va ser la desfilada que vam fer entre les parades de la mostra d'entitats i la demostració de càrrega i descàrrega dels nostres fusells just davant de l'ajuntament. Durant tot el dia multitud d'olesans i olesanes, grans i petits, es van fotografiar amb nosaltres.



L'escamot de fusellers del regiment Vilar i Ferrer amb el cap d'esquadra de magraners Oriol Miró duent la nostra bandera negra de combat davant l'ajuntament d'Olesa de Montserrat.
Fotografia: Montserrat Boada

Tiradors seleccionats a punt de realitzar una descàrrega.
Fotografia: Montserrat Boada


Viurem lliures o morirem!
Fotografia: Maria Rosa Valor (Miquelets de Catalunya)

Amb el treball, col·laboració i il·lusió de molts olesans i olesanes la presència dels Miquelets a Olesa de Montserrat està assegurada per molts anys!

Enllaços d'interès: