18 de maig 2014

Els Miquelets al Saló del Còmic

Lloc i dia: Barcelona (Barcelonès), del 15 al 18 de maig de 2014
Organitza: FICOMIC


El 32 Saló Internacional del Còmic de Barcelona dedicava aquest any tot un Palau de la Fira Barcelona Montjuïc al tema monogràfic de “La Guerra en el Còmic” amb una important mostra de còmics i personatges que repassaven tots els conflictes que s'han viscut des de l'antiguitat fins als nostres dies.

Per complementar la mostra, eren presents diverses entitats de recreació històrica per posar el toc realista i didàctic a les diverses èpoques i guerres: Guerra Civil Espanyola, Segona Guerra Mundial, Guerra del Vietnam i com no, la Guerra de Successió a càrrec de Miquelets de Catalunya.

Cada jornada ha anat marcada de la seva pròpia dinàmica:

Dijous 15 de maig, com a jornada inaugural va anar plena de mitjans de comunicació prenent imatges i entrevistes ràpides per saber qui som i el què fem. El moment fort, sens dubtes, va ser quan vam presentar armes davant el Molt Honorable President de la Generalitat, el Sr. Artur Mas, en visita inaugural al Saló.


El sergent Ramon Passolas donant la mà al M. H. President de la Generalitat Sr. Artur Mas davant el campament de Miquelets de Catalunya.


El sergent Espriu atenent als mitjans.
Fotografia: Carles Quintana (Miquelets de Catalunya)

Divendres 16 va ser el dia fort de les escoles, les quals feien una ruta guiada per Saló, aturant-se a escoltar i preguntar en els diversos estands com el nostre on les explicacions d'uniformes i armes mantenien viva l'expectació, a més de tot un campament de l'exèrcit català amb diverses tendes de campanya i tot un conjunt d'utillatge i mobiliari que l'acompanyava, presidit per la Bandera del Regiment de la Diputació amb la Creu de Sant Jordi.

L'estand de Miquelets de Catalunya amb el soci Adrià.
Fotografia: Carles Quintana (Miquelets de Catalunya)

Dissabte 17 va ser un dia molt diferent, donat que l'entrada era lliure a tot el públic que vingués disfressat de personatge de còmic, i va desembocar en tota una riuada de gent fent-se fotos amb tothom. Això si, vam viure tota una experiència intercanviant les armes amb un grup de “Troopers” de la Guerra de les Galàxies o posant-nos juntament amb un grup d'escocesos espasa en mà!!!

Miquelets confraternitzant amb el futur.

Diumenge 18 va ser la jornada familiar per excel·lència. Pares i nens fotografiant-se amb tot el que es movia. Recollirem molts comentaris positius de la tasca que fem a més de convidar a la gent a participar en els nostres actes com d'allistar-se. Ja veurem quins fruïts recollirem!!!

Com a punt final d'aquesta crònica, contrastaria d'una banda el pensament didàctic i professional que guià la nostra actuació i la de la resta d'entitats de Recreació presents al Saló envers la postura “oficial” d'alguns organitzadors del Saló que buscaven allò "políticament correcte”, es a dir: exèrcits sense armes, sense espases, sense baionetes, sense bales... no senyors, no... això no es la guerra, això no es la veritable història.

Andreu C.