18 de maig 2014

Els Miquelets a La Nit i el Dia dels Museus

Lloc i dia: Museu d'Història de Catalunya (Barcelona, Barcelonès), 17 i 18 de maig de 2014
Organitza: Museu d'Història de Catalunya


D'entre la multitud de propostes que en la jornada de la Nit dels Museus van omplir de gent els museus de Barcelona el Museu d'Història de Catalunya va confiar en els Miquelets de Catalunya per mostrar en carn i ossos la història del Tricentenari. 

Precedits per una exitosa presentació del curtmetratge de producció pròpia "Vèncer o morir!" amb una vuitantena de persones omplint l'auditori del museu els Miquelets de Catalunya vam plantar el nostre campament a les portes del mateix Museu d'Història de Catalunya.

Petits i grans Miquelets van plantar el campament a les portes del Museu d'Història de Catalunya.
Fotografia: Museu d'Història de Catalunya

Al llarg del vespre i la nit de dissabte la dotzena de fusellers de la Diputació i miquelets de Joan Vilar i Ferrer sota les ordres del Tinent Coronel Nicolau Aixandri van fer una mostra de l'instrucció més bàsica de l'exèrcit català de la Guerra de Successió. Així mateix, en la foscor de la nit, van practicar unes quantes descàrregues de fuselleria que van sorprendre la multitud de visitants del museu.


Línia de fusellers amb el Tinent Coronel Nicolau Aixandri.
Fotografia: Museu d'Història de Catalunya

La presència dels Miquelets però va anar molt més enllà de la que es podia preveure i van realitzar nombroses desfilades a dins el museu i pel mig de la sala dedicada a la Guerra de Successió. Un dels moments emocionants de la nit van ser les cançons d'època interpretades pels socis Xavier Rota i Patri Garcia tant en el campament muntat a l'exterior com també a l'interior del museu, al costat del canó que representa la definitiva derrota dels catalans en la jornada de l'11 de setembre de 1714.


Alguns dels miquelets presents al Museu just després de desmuntar el campament. Fotografia: Miquelets de Catalunya

L'endemà va ser el torn del regiment de cavalleria Cuirassers de Sant Jordi (Miquelets de Catalunya). Quatre genets del regiment amb els seus respectius cavalls van fer acte de presència davant les portes del museu practicant algunes passejades que van ser motiu d'admiració dels visitants que en aquell matí de diumenge voltaven per la Barceloneta.

Tres genets del regiment de Cuirassers de Sant Jordi davant l'edifici del Museu d'Història de Catalunya.
Fotografia: Miquelets de Catalunya

Des de Miquelets de Catalunya volem agrair a tot el personal del museu i al seu director Sr, Agustí Alcoberro la magnífica atenció rebuda. L'èxit aconseguit en la Nit i el Dia dels Museus de ben segur que permetrà en un futur no molt llunyà una col·laboració més estreta entre els Miquelets i el Museu d'Història de Catalunya.



Xavier R.