2 de maig 2014

VoM 25: Santa Perpètua de Mogoda

Lloc i dia: Santa Perètua de Mogoda (Vallès Occidental), 2 de maig de 2014
Organitza: Miquelets de Catalunya


El passat divendres 2 de maig de 2014, ens dirigirem a Santa Perpètua de Mogoda, on des de fa mes de vint anys un grup de gent gran fan cada primer divendres de mes els anomenats “Sopars del pa amb tomàquet”, acte que s’inicià amb puntualitat suïssa i que consistia en un sopar i posterior xerrada d’un ponent.

Un cop fet el sopar i els corresponents postres i xarrups, feren aparició a la sala un fuseller del regiment de la Diputació i un del regiment Vilar Ferrer de l'associació Miquelets de Catalunya i es donà pas a la projecció del curtmetratge “Vèncer o Morir”. La ponència consistí en una introducció al curtmetratge i a l’associació portada a terme pel fuseller Allué. A continuació el fuseller i historiador Candela, feu una breu introducció al context de la Guerra de Successió, origens i desenvolupament general. L'explicació va prosseguir donant a conèixer la disciplina del reenacment històric i els uniformes que lluïen els fusellers assistents a l'acte.

En concloure la presentació molts dels assistents realitzaren nombroses preguntes que els ponents anaren responent, ja que era una tipologia de xerrada a la qual molts no estaven acostumats.