30 de maig 2014

VoM 37. Arenys de Mar

Lloc i dia: Arenys de Mar (Maresme), 29 de maig de 2014
Organitza: Miquelets de Catalunya


Pels volts de les 20h del vespre un escamot format per un genet del regiment de Cuirassers de Sant Jordi, un fuseller del regiment de la Diputació, tres fusellers de muntanya del regiment Vilar i Ferrer i una civil va passejar-se per la Riera d'Arenys de Mar i l'entorn de l'església parroquial per tal d'anunciar l'acte que pocs minuts després havia d'esdevenir-se: commemorar els fets de Corpus de 1714 d'Arenys de Mar i visualitzar el curtmetratge "Vèncer o morir!".

A les 20:20h el Teatre Principal d'Arenys de Mar va donar entrada a una setantena de persones de totes les edats, entre els quals força escolars, per assistir a l'acte de commemoració dels fets de Corpus de 1714. Presentat pel Sr. Oriol Ferran fou l'historiador Francesc Forn qui va aportar noves informacions sobre els fets de Corpus de 1714 que van acabar amb la mort d'una vintena de membres del sometent arenyenc alçat contra les tropes borbòniques. 


Després de la interessant exposició del Sr. Forn va ser el torn de la presentació de Miquelets de Catalunya visualitzant el curtmetratge "Vèner o morir!", produït per Solanum Films i Miquelets de Catalunya. Seguidament, en finalitzar el film, els miquelets presents a la sala vam pujar a l'escenari per explicar l'associació així com també la uniformitat i armament. Val a dir que tots els presents ja coneixien l'associació mercès a la gran activitat ocorreguda uns mesos abans al voltant del desembarcament a la latja d'Arenys de l'Ermengol Amill. Conduït pels fusellers Floren, Vives i Rota l'acte fou molt complert i amè i va finalitzar amb un interessant torn de preguntes.

El compromís d'Arenys de Mar amb Miquelets de Catalunya és pal·lès: dels 6 socis presents a la sala 3 eren arenyencs. L'allistament segueix endavant. Miquelets de Catalunya, cada cop més grans al servei de la nostra pàtria.

VIUREM LLIURES O MORIREM!