16 de maig 2014

VoM 34: Reus

Lloc i dia: Reus (Baix Camp), 16 de maig de 2014
Organitza: Grup d’Arqueologia del Centre de Lectura (Reus) i Miquelets de Catalunya


Dins els actes commemoratius del Tricententari de 1714, organitzats a Reus pel Grup d’Arqueologia del Centre de Lectura i amb la col·laboració d’Òmnium Baix Camp, hi havia prevista la presentació del curtmetratge “Vèncer o morir”. 

Fotografia: Grup d'Arqueologia del Centre de Lectura

Puntualment a 2/4 de 7 de la tarda, un destacament del regiment de la Diputació es va presentar al portal del Centre de Lectura a punt per començar la seva ronda. El recorregut va recórrer els carrers més cèntrics de la Imperial Atenta Ciutat, amb parades a la places Prim, Mercadal i Evarist Fàbregas, on es van fer salves d’honor i una crida anunciant la presentació del documental.

Fotografia: Grup d'Arqueologia del Centre de Lectura

Ja de retorn al Centre de Lectura, els soldats van anar conduint i acomodant al públic cap a sala d’actes, que es va omplir per complet. Seguint l’horari previst, a 2/4 de 8 del vespre va començar la projecció, que va finalitzar amb forts aplaudiments mentre els representants del regiment pujaven a l’escenari. Després d’una extensa explicació sobre l’associació, els regiments, els combatents i l’esdevenir de la guerra, es va procedir al torn de preguntes amb el qual els ganxets van participar activament saciant la seva curiositat.

Fotografia: Grup d'Arqueologia del Centre de Lectura


Enllaços d'interès:

El tinent coronel Nicolau Aixandri, recreat per Dani Soler (Miquelets de Catalunya).
Fotografia: Nicolas Moulin.

Imar C.