23 de maig 2014

VoM 27: Manresa

Lloc i dia: Manresa (Bages), 8 de maig de 2014
Organitza: Òmnium Bages i Miquelets de Catalunya


A les 20:15h, després de fer una petita passejada fins a la Plaça Major de Manresa, tres miquelets van plantar-se davant les portes del restaurant Veigé (c/ Sobrerroca, 38) per conduir la presentació del nostre curtmetratge "Vèncer o mortir!" a la ciutat de Manresa. Ser en aquell espai tenia un alt component emotiu donat que fou entre aquelles parets del que havia sigut l'espai Via Fora! de Manresa on va néixer, al desembre de 2005, la nostra associació de recreació històrica: Miquelets de Catalunya.

Tot i que la convocatòria era en un dia laborable entre setmana, i que a més també es feia al mateix moment la presentació del curtmetratge a Puig-reig (Berguedà), una vintena de persones va poder visualitzar el film, coproducció de Solanum Films i Miquelets de Catalunya, que va ser seguit amb molta atenció. En finalitzar, els aplaudiments i les mostres d'admiració per la feina ben feta van ressonar per la sala. Tot seguit el nostre president Marc Clotet va passar a explicar l'associació Miquelets de Catalunya així com els regiments que recreem. El llarg torn de preguntes va evidenciar l'interès i la complicitat dels manresans i manresanes amb Miquelets de Catalunya.



Jaume Puig, president d'Òmnium Bages i l'historiador Adrià Cases amb el president de Miquelets de Catalunya i cap d'esquadra Marc Clotet, acompanyats pels miquelets Xavier Rota i Patri Garcia.
Fotografia: Marta Torra (Òmnium Bages) 

Xavier R.